jueves, 20 de octubre de 2011

TEMA 1 LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA


                        Els tipus de mapes


Els mapes poden contenir diferents tipus d'informació. D'acord amb aquesta informació, els geògrafs distingeixen tres tipus principals de mapes: els mapes físics, els mapes polítics i els mapes temàtics.
  • Els mapes fisics presenten el relleu i les aigües d'un territori. Si contenen indicacions amb molt de detall, com ara l'altitud del terreny en cada punt, els noms dels llocs, els rius, els camins, etc., se'ls anomena mapes topogràfics.


    • Els mapes polítics mostren les fronteres estatals entre uns territoris i uns altres, i també les divisions administratives de cada país. Indiquen, doncs, estats, divisions internes dels estats, províncies, comarques, municipis, etcètera.


      Els mapes temàtics proporcionen informació sobre un aspecte concret i ens permeten conèixer com es distribueix aquest aspecte en una zona determinada. El tema escollit pot ser qualsevol que variï en funció del lloc: vegetació, clima, població, recursos econòmics (indústria, mineria, agricultura, pesca), alimentació, atenció sanitària, etc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario