jueves, 20 de octubre de 2011

TEMA 1 LA REPRESENTACIÓ DE LA TERRA


                La localització pels punts cardinals


Per localitzar un lloc ens cal saber dir on és.



La manera més senzilla de localitzar un lloc o de situar-nos en l'espai és fent servir els punts cardinals. Els principals punts cardinals són el nord, el sudl'est i l'oest. Normalment, es representen amb les abreviatures: N, S, E, O.
Entre els punts cardinals principals hi ha direccions intermèdies: nord-est (NE), nord-oest (NO), sud-est (SE), sud-oest (SO), que corresponen a les línies que hi ha enmig mateix dels punts cardinals principals.

  • Igualment, podem definir direccions intermèdies entre aquestes darreres i les anteriors, per exemple, entre el nord i el nord-est. Aquesta direcció s'anomena nord-nord-est (NNE), i el mateix podem fer amb la resta de direccions.
    Si mires cap al nord, l'est es correspon amb la teva mà dreta; l'oest, amb l'esquerra, i el sud, amb l'esquena. En els mapes, el nord sol coincidir amb la part superior, si no és que la fletxa indica una altra cosa.
    De tota manera els punts cardinals només ens permeten saber on és un lloc de manera general i imprecisa. Per exemple, les illes Britàniques estan situades al nord respecte de la península Ibèrica. Però com que hi ha moltes altres zones del món que són al nord de la Península, aquesta dada és insuficient per permetre'ns localitzar les illes Britàniques amb precisió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario